A&D Monólogo Avesso P67

OP=OP
Alcoholpercentage: 13%
Druif: Avesso
Jaar: 2020
Land: Portugal
Streek: Vinho Verde
Wijnhuis: A&D Wines
€ 10,95
€ 8,95
U bespaart 18.26%

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "A&D Monólogo Avesso P67"

Monólogo Avesso P67 is een complexe, volle wijn van het revolutionaire wijnhuis A&D Wines, bekend door hun vernieuwende Vinho Verdes. De A&D Monólogo Avesso P67 heeft een citroengele kleur. In de neus wit en geel fruit, met anijs en subtiele, kruidige tonen. In de mond is de wijn complex en vol, met mooi geïntegreerde zuren en mineraliteit in de lange afdronk.

De toevoeging P67 verwijst naar het graniethoudende perceel waar de druiven voor deze Monólogo Avesso geteeld worden. Het perceel is gelegen in de Vinho Verde-subregio Baião, pal tegen het Douro-gebied aan. In dit warmere microklimaat verkrijgen de druiven een voor Vinho Verde bijzonder aromatische concentratie.

A&D Monólogo Avesso P67 past bij een grote diversiteit aan lichte gerechten en gaat bijvoorbeeld goed samen met mosselen.

A&D Wines is door Portugals belangrijkste wijntijdschrift VINHO uitgeroepen tot meest revolutionaire wijnproducent vanwege hun vernieuwende Vinho Verde. A&D zijn Alexandre & Dialina Gomas, technische ingenieurs met veel liefde voor wijn. Die technische precisie zie je direct in de extreem gezonde wijngaarden en zeer schone winery in het gerenoveerde Quinta de Santa Teresa. De wijnen worden gemaakt van autochtone rassen, met minimale interventie. Resultaat: ontzettend zuivere wijnen met veel authenticiteit van de druif, expressieve en frisheid. Deze Monólogo Avesso P67 is hier een goed voorbeeld van.