Angerhof Tschida Grüner Veltliner Beerenauslese

Tschida Grüner Veltliner Beerenauslese 0.375

- +

Angerhof Tschida Grüner Veltliner Beerenauslese is een dessertwijn van Angerhof Tschida, een familiebedrijf dat uitsluitende zoete wijnen maakt, maar dan wel van de hoogste categorie. De Grüner Veltliner Beerenauslese heeft de typische Veltliner smaak, met veel exotisch fruit zoals ananas en gebakken appel. De smaak is goed in balans, met ook een pepertje, mineralig zout. De afdronk is lang.


De Grüner Veltliner Beerenauslese van Angerhof Tschida gaat uitstekend samen met desserts met tropisch fruit, crème brûlée en zachte kaas.


Angerhof Tschida Grüner Veltliner Beerenauslese is gevestigd bij de Neusiedlersee in Burgenland, een gebied dat uitermate geschikt is voor het maken van hoogwaardige zoete wijnen. Het milde klimaat en de vele kleine meertjes rondom de wijngaarden zorgen voor warme dagen, koele nachten en een hoge luchtvochtigheid. Dat laatste is nodig voor de ‘botrytus cinerea’, een schimmel die voor edele rotting van de druiven kan zorgen.

Angerhof Tschida is in 1982 opgericht door hans en Lisa Tschida. In het begin heel kleinschalig. Tegenwoordig bezitten ze 40 hectare wijngaard waarvan zo’n 70% staat aangeplant met witte druivenrassen. Naast zoete witte en rode wijnen maken ze op kleine schaal droge wijnen. De wijnen van Tschida vallen ieder jaar in de prijzen. Zo zijn ze tijdens de International Wine Challenge in London meerdere malen uitgeroepen ‘Sweet winemaker of the Year’.