Avondale Jonty's Ducks Pekin white

NIEUW
Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Chenin Blanc, Roussanne, Semillon, Viognier
Jaar: 2018
Land: Zuid-Afrika
Streek: Paarl
Wijnhuis: Avondale
€ 14,75

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Avondale Jonty's Ducks Pekin white"

Jonty's Ducks Pekin white is een geweldige blend Avondale, gemaakt van Chenin Blanc en verder verfijnd met Roussanne, Viognier en Semillon. In de neus heeft deze Jonty's Ducks Pekin white tonen van puur fruit zoals limoen, kweepeer, ananas en honing. Deze geuren komen terug in de smaak. De smaak is dicht, rijp en sappig met pittige smaken van perzik en brie, voorzien van een goede intensiteit en frisheid. Deze heerlijke smaken blijven in de mond hangen.

Een deel van de druiven voor deze Pekin white werd gefermenteerd in gebruikte eikenhouten vaten (600 liter). Zowel de tank als het vat werden zes tot negen maanden op de droesem bewaard en regelmatig geroerd. Het vatgedeelte werd terug gemengd.

De Pekin White is biologisch gecertificeerd. De naam verwijst naar de “troep” eenden die eigenaar Johnathan Grieve in dienst heeft, die door de wijngaard patrouilleren op zoek naar slakken die de wijnstokken opeten en ze vernietigen. De eenden zijn een milieuvriendelijke manier om het gebruik van schadelijke chemische gifstoffen te vermijden om ongedierte te doden en als bewakers van de wijnstokken op Avondale.