Biscardo Morena Bianca Lugana

Alcoholpercentage: 12,5%
Druif: Turbiana
Jaar: 2020
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Biscardo
€ 8,95

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Biscardo Morena Bianca Lugana"

Biscardo Morena Bianca Lugana heeft een stroachtige gele kleur met groene. De kleur kleurt langzaam naar goud naarmate de wijn rijpt. Deze Morena Bianca Lugana heeft een intens bouquet met hints van verse kruiden, bloemen en fruit. Deze lugana heeft een volle body, met een uitgebalanceerde, frisse afdronk.

Biscardo Morena Bianca Lugana is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaaldieren, wit vlees en gerijpte kazen.

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Terence Biscardo. Werkzaam vanuit de Soave geven vandaag de dag de broers Maurizio en Martino Biscardo leiding aan het traditionele familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Intensief werken, hand in hand met de natuur, is het motto. Binnen korte tijd hebben de broers Biscardo een reeks van internationaal erkende wijnen op de markt hebben gebracht. Tal van internationale awards bevestigen de kwaliteitsnormen van de wijnmakers van Biscardo. De wijnen van Biscardo staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze Biscardo Morena Bianca Lugana is hier een goed voorbeeld van.

De wijngaarden van de Biscardo Morena Bianca Lugana bevinden zich op een krijt-kleistype, ontstaan ​​in de post-ijstijdperk. Daarom is er een hoge concentratie kalk, met een grote hoeveelheid rotsen en stenen, waardoor de grond extreem geschikt is voor de productie van hoogwaardige witte wijnen.

De fermentatie duurt ongeveer twintig dagen in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De rijping van de deze Morena Bianca Lugana van Biscardo duurt ongeveer vijf maanden in roestvrijstalen tanks, waarna een periode van veroudering in de fles volgt.