Esporão Monte Velho Branco

NIEUW
Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Antão Vaz, Roupeiro
Jaar: 2020
Land: Portugal
Streek: Alentejo
Wijnhuis: Esporão
€ 7,25

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Esporão Monte Velho Branco "

Monte Velho Branco van het Portugese wijnhuis Esporão is een gastronomische witte wijn die geschikt is voor alle gelegenheden. Esporão Monte Velho Branco heeft een heldere, gele kleur. De neus heeft citrustonen van citroen en wit fruit. In de mond is de wijn fris en evenwichtig, met een stevige body en een lange afdronk.

De Esporão Monte Velho Branco is heel breed inzetbaar, wat je noemt een gastronomische wijn. Hij past gemakkelijk bij een lunch, voorgerecht of een lichtere hoofdmaaltijd. Hij past bijvoorbeeld bij gazpacho, dim sum, garnalen, pasta vongole, tonijn of sushi. Mediterraans, iets gekruid, met een beetje rode peper, het kan allemaal.

De Monte Velha Braco wordt sinds 1992 gemaakt en is de meest verkochte wijn in Portugal. De naam verwijst naar de ‘monte’ die naast het Caridade-reservoir ligt, in Herdade do Esporão. Destijds had de wijn dezelfde oorsprong en filosofie als de Esporão Reserva Branco, maar de Monte Velho Branco is gemaakt om meer mensen te bereiken en de dagelijkse wijnconsumptie tot een ervaring te maken.