Hiruzta Txakoli

ACTIE T/M 31 MEI
Alcoholpercentage: 12%
Druif: Hondarrabi Zuri
Jaar: 2020
Land: Spanje
Streek: Baskenland
Wijnhuis: Hiruzta
€ 13,75
€ 10,95
U bespaart 20.36%

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Hiruzta Txakoli"

Hiruzta Txakoli is een unieke uit Baskenland afkomstige witte wijn van de lokale Hondarrabi Zuri-druif. De wijn heeft een lichtgele kleur met groene tinten. In de neus heeft deze Txakoli intense aroma’s van citrus en tropisch fruit, welke geaccentueerd worden door de aanwezigheid van de voor Txakoli kenmerkende minuscule belletjes. De wijn is evenwichtig en fris in de mond, met een vrij scherpe smaak en een goed geïntegreerde zuurgraad. In de mond is de wijn fris, met hints van citrus en tropisch fruit in de afdronk. De afdronk is lang en aromatisch.

Hiruzta Txakoli past bij diverse voorgerechten, milde kazen, schaaldieren, vis en rijst. De ultieme combinatie zijn pintxos met ansjovis.

De Hiruzta Txakoli wordt gemaakt door Asensio, Txarli en Angel Rekalde. Hiruzta betekent ‘een oogst door drie personen’, wat verwijst naar vader Asensio en zijn twee zonen. Het bedrijf is in 2007 opgericht en de eerste wijnen waren van het oogstjaar 2011. Hiruzta heeft 17 hectare aan wijngaarden, gelegen in de omgeving van de wijnmakerij zelf.

Txakoli is de wijn die in Baskenland wordt geproduceerd, voornamelijk met de Hondarrabi Zuri-variëteit; een inheemse druif die ervoor zorgt dat Txakoli zich onderscheidt van alle andere wijnen ter wereld. Txakoli wordt al enkele eeuwen geproduceerd in Hondarribia, de stad waaraan deze inheemse druif zijn naam te danken heeft. Txakoli wijnen zijn buiten Spanje niet erg bekend. De reden hiervoor is dat er maar heel weinig wijn uit Baskenland geëxporteerd wordt. Ongeveer 5% van de wijnen gaat naar het buitenland.