Luciano Arduini Fontana del Fongo Valpolicella Classico

OP=OP
Alcoholpercentage: 13%
Druif: 50% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella
Jaar: 2020
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Luciano Arduini
€ 10,45
€ 8,95
U bespaart 14.35%

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Luciano Arduini Fontana del Fongo Valpolicella Classico"

Luciano Arduini Fontana del Fongo Valpolicella Classico is een typische Valpolicella-wijn; licht, droog en gemiddeld van kracht. De Fontana del Fongo is robijnrood van kleur. In de neus jeugdig en fruit. De smaak is zacht en verfijnd, met kersen, mooie zuren en beperkte tannines.

Luciano Arduini Fontana del Fongo Valpolicella Classico gaat uitstekend samen met pasta- en rijstgerechten, wit vlees en andere eenvoudige en lichte gerechte.

Het familiebedrijf Luciano Arduini teelt sinds 1940 druiven in het hart van het Valpolicella-gebied ten noordwesten van Verona in het district Veneto. De druiven werden tot 2002 voornamelijk verkocht aan de grote wijnhuizen in de Valpolicella. In 2002 werd echter een nieuw pand in gebruik genomen, waar de wijnen volgens ‘the state of the art’ kunnen worden gemaakt. Meer en meer brengen ze daarom zelf wijn uit van de ruim 7 hectare wijngaard. Pa (Luciano) en zoon (Andrea) zijn in de wijngaarden en de kelder te vinden, moeder Silvana doet de administratie en neef Alex de verkoop. Het motto van de familie is: ‘wijn maken is geen zakendoen, maar een manier van leven!’ De stijl van de wijnen is puur en zuiver met relatief weinig houtgebruik en daardoor jong drinkbaar en verteerbaar.