Pakket Italiaans rood 21

Pakket Zuid-Italiaans rood

- +
Een proefpakket met 3 verschillende rode wijnen, allemaal afkomstig uit het zuiden van Italië. Het pakket bestaat uit 2 flessen Geografico PavoNero Primitivo di Manduria, 2 flessen Cielo e Terra 3 Passo Rosso en 2 flessen San Marzano Gran Trio Rosso.

Geografico PavoNero Primitivo di Manduria

PavoNero Primitivo di Manduria van Geografico is een kwalitatief uitstekende primitivo, afkomstig uit de gemeente Manduria in Puglia, Italië. De PavoNero heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus heeft de wijn een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. De wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt in in grote eikenhouten vaten. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria! PavoNero Primitivo di Manduria past uitstekend bij gebraden vlees, wildstoofschotels en vleessauzen.

Cielo e Terra 3 Passo Rosso

3 Passo Rosso van Cielo e Terra is een rijpe, zwoele Zuid-Italiaanse wijn met geurtonen van gedroogd fruit, tabak en mokka. In de smaak veel concentratie. De naam 3 Passo staat voor de 3 verschillende druiven die voor deze wijn gebruikt worden; primitivo, negroamaro en Sangiovese. De gedroogde druiven worden verschillende malen overgepompt met andere most om zo een grote smaakextractie te creëren.

San Marzano Gran Trio Rosso

San Marzano Gran Trio Rosso Salento geurt naar aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De smaak is vol en rijk met een sappige, zachte en lange afdronk.