Pfaffl Grüner Veltliner Vom Haus

Pfaffl Grüner Veltliner Vom Haus

Pfaffl Grüner Veltliner Vom Haus heeft een heldere lichtgele kleur met groene tinten. In de neus heeft deze wijn een appelgeur met kruiden. In de smaak een flinke snuf peper, fruit, citrus en kruiden. De afdronk is elegant en smakelijk.


Deze Grüner Veltliner Vom Haus is flexibel in te zetten en past uitstekend bij lichte, frisse salades en is ook heerlijk bij pittige en Aziatische gerechten. Deze Veltliner van Pfaffl is ook geschikt om als aperitief te drinken.


Weingut Pfaffl wordt gerund door de jongste generatie; Roman Josef Pfaffl en zijn zus, Heidi Fischer. Hun ouders, Heidi en Roman Pfaffl, helpen nog mee in het bedrijf. Vader Roman is nog altijd de expert in de wijngaard.

De wijngaarden bevinden zich in 10 verschillende dorpen in de buurt van ons dorp Stetten. Ook Wenen behoort tot deze groep omdat Stetten vrij dicht bij de hoofdstad ligt. Sommige wijnen zijn afkomstig uit de wijnstreek Wenen, maar de meesten van hen uit Weinviertel. In totaal heeft de familie Paffl ca. 110 hectare aan wijngaarden en de verspreide wijngaarden brengen mee dat we heel verschillende bodems en microklimaten hebben. Daarom kunnen ze een aantal verschillende druivensoorten en wijnsoorten aanbieden. Zo maken ze naast de Grüner Veltliner ook wijnen van onder andere de Zweigelt, Pinot Noir, Chardonnay en Riesling.