Proefpakket Italie november

Proefpakket Italie november

- +

Een proefpakket met 3 verschillende rode wijnen uit Italie. Het pakket bestaat uit 2 flessen Gran Maestro Rosso Puglia Appassimento, 2 flessen Baglio Gibellina U Passimiento en 2 flessen San Marzano Gran Trio Rosso Salento.


Gran Maestro Rosso Puglia Appassimento

Gran Maestro Rosso Puglia Appassimento is een wijn is gemaakt  van Sangiovese, Primitivo en Negroamaro. De gebruikte druiven zijn gedeeltelijk gedroogd (appassimento) en zijn afkomstig uit Salento. De Gran Maestro Rosso Puglia Appassimento heeft een dieprode kleur met bruine nuances. Het bouquet heeft aroma's van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte, zoete tannines. Deze wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en gerijpte kazen.

Baglio Gibellina U Passimiento

Baglio Gibellina U Passimiento heeft een intense helderrode kleur. In de neus zeer karakteristiek en intens, met hints van rode bessen. In de mond is het een warme volle wijn, goed in balans door zijn frisheid. De tannines zijn zacht en elegant.

U Passimiento van Baglio Gibellina is zeer geschikt om te drinken bij Italiaanse pasta en verfijnde kazen.

San Marzano Gran Trio Rosso Salento

San Marzano Gran Trio Rosso Salento geurt naar aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en specerijen. De smaak is vol en rijk met een sappige, zachte en lange afdronk.