Sant Andrea Primitivo

Paradiso Sant' Andrea Primitivo

Sant' Andrea Primitivo van Cantine Paradiso heeft een robijnrode kleur. In de neus een geur van rode bessen en kersen. De smaak is fruitig, met veel bosvruchten en kersen en zachte tannines. Sant' Andrea Primitivo is onder andere lekker bij aubergine met Parmezaanse kaas en bij pizza met salami. Deze primitivo van Cantine Paradiso is ook heerlijk om 's avonds op de bank te drinken.


Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.

De druiven voor deze Sant' Andrea Primitivo zijn afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Puglia. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden gedurende 7 tot 9 dagen.