Siete Pecados Godello

Alcoholpercentage: 13%
Druif: Godello
Jaar: 2020
Land: Spanje
Streek: Monterrei
Wijnhuis: Siete Pecados
€ 7,95

Tijdelijk niet op voorraad

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Siete Pecados Godello"

Siete Pecados Godello heeft in de neus aroma’s van tropisch fruit als perzik en meloen. Op het palet komen de tropische smaken van perzik en meloen terug met een hint van banaan en mineralig in de finish.

Monterrei ligt in het wijn gebied Galicië, in het noordwesten van Spanje net aan de Portugese grens. Wijn is in deze regio geïntroduceerd door de Romeinen, dit is door de jaren heen steeds meer bevestigd door verschillende archeologische vondsten. De Monterrei is verdeeld in 2 sub-zones: de “ledeira de Monterrei” de heuvelruggen, en de “val de Monterrei” het dal.

Het klimaat is ten opzichte van de rest van Galicië in Monterrei in de winters erg koud, en de zomers warm en droog. De meest voorkomende witte druivenrassen in die regio zijn Godello, Treixadura, Dona Blanca en Albarino.

De Godello druiven van deze Monterrei D.O. zijn op een leistenen ondergrond verbouwd, zo ongeveer 500m boven zeeniveau. Een druivensoort die einde vorige eeuw bijna niet meer te verkrijgen was en nu weer volledig in opmars is. In de neus van deze godello van Siete Pecados komen aroma’s naar voren van tropisch fruit, als perzik en meloen. Op het palet komen de tropische smaken van perzik en meloen terug met een hint van banaan en mineralig in de finish.