Survivor Chardonnay

NIEUW
Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Chardonnay
Jaar: 2021
Land: Zuid-Afrika
Streek: Western Cape
Wijnhuis: Overhex Wines
€ 13,75

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Survivor Chardonnay"

Survivor Chardonnay is een houtgerijpte Chardonnay, afkomstig uit Swartland, Zuid-Afrika. Deze Survivor Chardonnay heeft een licht goudgele kleur. In de neus geuren van havermout, limoen en toast. In de mond heeft de wijn citrus, aangevuld met tropisch fruit, gebrande noten, vanille en limoen. De wijn heeft gedurende 10 maanden gerijpt in vaten van Frans eikenhout, waarvan 33% nieuw.

Survivor Chardonnay past uitstekend bij kalfs- en varkensvlees, bijvoorbeeld varkenshaas in champignonroomsaus. Ook lekker bij pompoen en kreeft.

Survivor is het internationaal meest succesvolle label van Overhex Wines. Survivor vertelt het verhaal van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.