Survivor Pinotage

Alcoholpercentage: 14,5%
Druif: Pinotage
Jaar: 2021
Land: Zuid-Afrika
Streek: Western Cape
Wijnhuis: Overhex Wines
€ 13,75

Tijdelijk niet op voorraad

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Survivor Pinotage"

Survivor Pinotage is een op hout gerijpte Pinotage van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Overhex Wines. Survivor Pinotage heeft een robijrode kleur. In de neus heeft de wijn tonen van pruimen, kersen en kruiden. In de mond is de wijn stevig, met zwart fruit zoals gedroogde pruimen en kersen, aangevuld met tonen van ceder en kruiden.

De druiven voor deze Pinotage zijn afkomstig van een aantal wijngaardblokken in Swartland, Zuid-Afrika. De bodems bestaan uit rode leemgrond die het water goed kan regulieren. Deze wijngaarden hebben een lage opbrengst. De Survivor Pinotage heeft gedurende 15 maanden gerijpt in eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw is.

Survivor Pinotage past uitstekend bij bijvoorbeeld zoet gemarineerde spareribs van de barbecue. Ook lekker bij geroosterde kip en kazen.

Survivor is het internationaal meest succesvolle label van Overhex Wines. Survivor vertelt het verhaal van de inheemse Nguni-koe, het traditionele vee van de Zulu. Op een dag komt er een truck, beladen vol met Nguni-koeien langs de Cabernet Sauvignon-wijngaarden in Swartland en één van de koeien besluit van de wagen af te springen. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort. Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat.