Varvaglione Moi Negroamaro

OP=OP
Alcoholpercentage: 13%
Druif: Negroamaro
Jaar: 2019
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnhuis: Varvaglione
€ 7,25
€ 6,25
U bespaart 13.79%

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Varvaglione Moi Negroamaro"

Varvaglione Moi Negroamaro di Puglia is de ‘negroamaro voor alledag’ van het bekende Italiaans wijnhuis Varvaglione Vigne e Vini. De Moi Negroamaro is een zachte en fruitige rode wijn, met zachte aroma’s van zoethout en rijp fruit. Een wijn met stevige body, zacht en evenwichtig, met een lange en aangename finish.

Varvaglione Moi Negroamaro di Puglia smaakt perfect bij smaakvolle voorgerechten, alle soorten vleesgerechten en rijpe kazen.

Wijnmaker Cosimo Varvaglione is eigenaar van Varvaglione Vigne e Vini. Hij heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

De wijnen uit de Moi-lijn, zoals deze Moi Negroamaro, zijn de basiswijnen van Varvaglione. Mooie wijnen voor een betaalbare prijs.