Aubert & Mathieu Amy Grenache Syrah

Alcoholpercentage: 14%
Druif: Grenache, Syrah
Jaar: 2020
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Wijnhuis: Aubert & Mathieu
€ 11,95

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Aubert & Mathieu Amy Grenache Syrah"

Aubert & Mathieu Amy Grenache Syrah is een biologische wijn, gemaakt door de vrienden Anthony Aubert en Jean Charles Mathieu. De Amy Grenache Syrah is een soepele cuvée met in de mond veel rood fruit, zoete kruiden en lichte tannines. De wijn heeft een middellange afdronk. De Amy Grenache Syrah past uitstekend bij lichte vleesgrechten en bijvoorbeeld pizza.

Het doel van Aubert & Mathieu is om ecologisch verantwoord te werken, waarbij ze wijn maken van de beste terroirs van de Languedoc Roussillon. De wijnen maken deel uit van een milieubewuste benadering met onder meer koolstofneutraliteit, steun voor biodiversiteit en ecologisch ontworpen verpakkingen. In de wereld van de wijnindustrie werken ze hiermee een beetje onconventioneel en ongebruikelijk.

Aubert & Mathieu hebben geen eigen wijngaarden, maar nemen de druiven af van jonge, dynamische en ambitieuze wijnbouwers, maar ook van de meest erkende landgoederen, die zich allemaal inzetten voor het milieu. Ze identificeren de beste terroirs en druivensoorten, maar vooral die wijngaarden welke een speciaal tintje kunnen geven aan de toekomstige melanges. De voorkeur wordt hierbij gegeven aan wijngaarden op grote hoogte, waar de druiven langzaam rijpen en waarmee complexe wijnen met een zekere frisheid van kunnen worden gemaakt. Ze garanderen dan ook een onberispelijke kwaliteit. De Aubert & Mathieu Amy Grenache Syrah is hun instapwijn, welke ook erg geschikt is voor de beginnende wijndrinker.


Aubert & Mathieu