Aubert & Mathieu Hautes Pistes Chardonnay

Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Chardonnay
Jaar: 2022
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Wijnhuis: Aubert & Mathieu
€ 12,75

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Aubert & Mathieu Hautes Pistes Chardonnay"

Aubert et Mathieu Hautes Pistes Chardonnay is een delicate en pure wijn, met een zoete smaak van brioche. In de mond heeft deze Hautes Pistes Chardonnay daarnaast aroma’s van amandelen en abrikozen, versterkt door citrusvruchten die zorgen voor de nodige zuurgraad. De wijn is hierdoor perfect in balans. De wijn heeft een lichte houtijping ondergaan.

De wijngaarden voor deze chardonnay zijn gelegen inde Upper Aude Valley, waar het ideale klimaat en de ideale bodem aanwezig zijn om Chardonnay te laten rijpen. De uitlopers van de Pyreneeën zijn zeker een van de beste wijngaarden in de Languedoc Roussillon voor het verkrijgen van een frisse en smaakvolle Chardonnay.

Aubert et Mathieu Hautes Pistes Chardonnay past uitstekend bij sushi, gerechten met kabeljauwfilet en kazen.

Het doel van Aubert & Mathieu is om ecologisch verantwoord te werken, waarbij ze wijn maken van de beste terroirs van de Languedoc Roussillon. De wijnen maken deel uit van een milieubewuste benadering met onder meer koolstofneutraliteit, steun voor biodiversiteit en ecologisch ontworpen verpakkingen. In de wereld van de wijnindustrie werken ze hiermee een beetje onconventioneel en ongebruikelijk.

Aubert & Mathieu hebben geen eigen wijngaarden, maar nemen de druiven af van jonge, dynamische en ambitieuze wijnbouwers, maar ook van de meest erkende landgoederen, die zich allemaal inzetten voor het milieu. Ze identificeren de beste terroirs en druivensoorten, maar vooral die wijngaarden welke een speciaal tintje kunnen geven aan de toekomstige melanges. De voorkeur wordt hierbij gegeven aan wijngaarden op grote hoogte, waar de druiven langzaam rijpen en waarmee complexe wijnen met een zekere frisheid van kunnen worden gemaakt. Ze garanderen dan ook een onberispelijke kwaliteit.


Aubert & Mathieu