Biscardo Oropasso

Alcoholpercentage: 13%
Druif: Chardonnay, Garganega
Jaar: 2023
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Biscardo
€ 9,95

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Biscardo Oropasso"

Biscardo Oropasso is gemaakt van 60% Garganega en 40% Chardonnay. De Oropasso heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.

De Biscardo Oropasso is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen.

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Terence Biscardo. Werkzaam vanuit de Soave geven vandaag de dag de broers Maurizio en Martino Biscardo leiding aan het traditionele familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Intensief werken, hand in hand met de natuur, is het motto. Binnen korte tijd hebben de broers Biscardo een reeks van internationaal erkende wijnen op de markt hebben gebracht. Tal van internationale awards bevestigen de kwaliteitsnormen van de wijnmakers van Biscardo. De wijnen van Biscardo staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze Oropasso is hier een goed voorbeeld van.

Biscardo Neropasso
Neropasso van Biscardo heeft een robijnrode kleur. In de neus heeft de wijn kruiden met tonen van rijp rood fruit, kers, amarena kersen en pruimcompote. De smaak is fijn en fluweelzacht met zachte tannines en een lange afdronk. Een deel van de druiven voor deze Neropasso worden gedroogd voordat de druiven worden geperst. Deze methode wordt de "Appassimento" -methode genoemd. Het is een unieke methode die kenmerkend is voor de wijnproductie uit de regio Veneto. Het is een zeer kritieke en delicate fase tijdens het maken van wijn. Er moet een perfecte en gezonde druivenrijpheid zijn als de druiven worden geselecteerd tijdens het handmatig oogsten. De druiven worden vervolgens in grote, geperforeerde plastic dozen geplaatst. Op deze manier wordt de optimale ventilatie geboden. De dozen worden vervolgens gestapeld in de "Fruttaio" - een grote, luchtige kamer. De druiven worden regelmatig gecontroleerd, dus de Appassimento vindt precies op de juiste manier plaats. Biscardo Neropasso past uitstekend bij pasta, wit en rood vlees, verse en oude kazen. Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Het bedrijf is opgericht in 1878 door Terence Biscardo. Werkzaam vanuit de Soave geven vandaag de dag de broers Maurizio en Martino Biscardo leiding aan het traditionele familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Intensief werken, hand in hand met de natuur, is het motto. Binnen korte tijd hebben de broers Biscardo een reeks van internationaal erkende wijnen op de markt hebben gebracht. Tal van internationale awards bevestigen de kwaliteitsnormen van de wijnmakers van Biscardo. De wijnen van Biscardo staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze Neropasso is hier een goed voorbeeld van.

€ 9,95