Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470

Alcoholpercentage: 15%
Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella
Jaar: 2018
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Ca' Rugate
€ 42,50

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470"

Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470 heeft een intens granaatrode kleur. De geur is geconcentreerd, met tonen van rijpe bosbessen, kersen en bramen. De smaak is rijk, vol, complex en prachtig in balans. De afdronk van deze amarone van Ca' Rugate is lang. Ca' Rugate Amarone della Valpolicella Punta 470 past uitstekend bij diverse soorten vleesgerechten, zoals bijvoorbeeld runderstoof met polenta. Deze Amarone Punta 470 heeft gedurende 25-30 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Ten noorden van het dorpje Soave ligt het wijnhuis Ca’ Rugate. Ca’ Rugate dankt zijn naam aan de Rugate-heuvel. Het grootste deel van de wijngaarden van Ca’ Rugate ligt op deze donkere, vulkanische grond van deze heuvel. De familie Tessari, inmiddels de vierde generatie, maakt er wijnen die geënt zijn op historie en traditie. Wijnen met precisie en het karakter van de vulkanische grond. Naast het kwalitatief zeer aansprekende scala aan Soave’s met internationale faam, maakt Ca’ Rugate ook zeer stijlvolle en verfijnde Valpolicella-wijnen, met als hoogtepunt de Amarone della Valpolicella Punta 470.

Voor de Amarone della Valpolicella Punta 470 worden de beste druiven gebruikt uit het heuvelige gebied van Montecchia di Crosara. De bodem bestaat uit kalksteen en gravel. De Punta 470 wordt gemaakt volgens de traditionele bereiding van Amarone della Valpolicella. De druiven drogen 4-5 maanden in houten kisten in goed-geventileerde ruimtes. Op het moment dat wordt geperst is de most geconcentreerd, gekleurder en zoeter. De vergisting begint met natuurlijke gisten, in 500 liter eikenhouten vaten. Na de gisting rijpt de wijn 25-30 maanden in eikenhouten vaten.