Ca' Rugate Valpolicella Rio Albo

Alcoholpercentage: 12,5%
Druif: 45% Corvina, 40% Corvinone en 15% Rondinella
Jaar: 2021
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Ca' Rugate
€ 11,95

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Ca' Rugate Valpolicella Rio Albo"

Rio Albo Valpolicella van Ca’ Rugate heeft een robijnrode kleur. In de geur is een bouquet van kersen, berberis en bramen waar te nemen, aangevuld met een hint van sinaasappelschil. Deze geuren komen terug in de smaak, die soepel is, met lichte tannines en veel smaak.

De druiven voor deze Valpolicella Rio Albo zijn afkomstig uit de wijngaarden van Ca' Rugate in het heuvelachtige gebied van Montecchia di Crosara. De grond bestaat uit kalksteen en kiezelstenen.

Ca' Rugate Valpolicella Rio Albo past uitsteken bij de grilde of gebraden kip, varkensvlees en harde kazen. Daarnaast is de wijn ook geschikt om als rood aperitief te drinken.

Ten noorden van het dorpje Soave ligt het wijnhuis Ca’ Rugate. Ca’ Rugate dankt zijn naam aan de Rugate-heuvel. Het grootste deel van de wijngaarden van Ca’ Rugate ligt op deze donkere, vulkanische grond van deze heuvel. De familie Tessari, inmiddels de vierde generatie, maakt er wijnen die geënt zijn op historie en traditie. Wijnen met precisie en het karakter van de vulkanische grond. Naast het kwalitatief zeer aansprekende scala aan Soave’s met internationale faam, maakt Ca’ Rugate ook zeer stijlvolle en verfijnde Valpolicella-wijnen, met als hoogtepunt de Amarone della Valpolicella Punta 470.