Caldora Montepulciano d'Abruzzo

Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Montepulciano d'Abruzzo
Jaar: 2022
Land: Italië
Streek: Abruzzo
Wijnhuis: Caldora
€ 6,45

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Caldora Montepulciano d'Abruzzo"

Caldora Montepulciano d'Abruzzo is gemaakt van 100% Montepulciano d'Abruzzo druiven. De kleur is diep robijnrood. De geur en smaak is intens, vol en kruidig met aanwezig rood fruit.

Caldora is een van de grootste coöperatieve wijnbedrijven in de Abruzzen. Totaal aantal wijngaarden beslaat ongeveer 1200 ha, maar alleen de beste 200 ha worden geselecteerd, gevinifieerd en gebotteld onder de naam Caldora. De meerderheid van deze aanplant zich bevindt binnen het gebied Ortona in een ideaal microklimaat tussen de Adriatische kust en de 3000 meter hoge Mount Maiella. Een hyper moderne winery gekoppeld aan een avant garde-wijngaard management systeem zorgen voor heerlijk zuivere wijnen barstensvol rijp fruit. De essentie van Caldora is wijnen van hoge kwaliteit voor alledag en voor iedereen.

Deze mooie volle rode wijn is gemaakt van 100% Montepulciano d'Abruzzo druiven. Kenmerkend voor deze wijn is de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Deze wijngaarden van deze Montepulciano d'Abruzzo zijn gelegen in Ortana, San Salvo en Polluti district.

De kleur is diep robijnrood. De geur en smaak is intens, vol en kruidig met aanwezig rood fruit. Gemakkelijk te drinken. 

Caldora Montepulciano d'Abruzzo past uitstekend bij salami, vleesgerechten, pasta of om van te genieten bij de kaas.