Cielo Pinot Grigio Rose Blush

Alcoholpercentage: 12%
Druif: Pinot Grigio
Jaar: 2021
Land: Italië
Streek: Veneto
Wijnhuis: Cielo
€ 5,45

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Cielo Pinot Grigio Rose Blush"

Cielo Pinot Grigio Blush heeft een zachte poeder roze kleur. In de elegante neus komen veel fruitaroma's naar voren. Op het palet is het een delicate wijn met veel fruit en een aanhoudende finish. Deze Pinot Grigio Blush van Cielo heeft naast veel fruitigheid een frisse smaak met een klein zoetje op het eind. De aanbevolen temperatuur voor het drinken van deze wijn ligt tussen de 8-10C en kan bijvoorbeeld genuttigd worden als aperitief of bij lichte gerechten zoals vis.

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van Olijfolie, ham, kaas en truffels.

Door het enorme aanbod aan druiven is Cielo in staat om de kwaliteit goed en stabiel te houden tegen vriendelijke prijzen. Ook de hypermoderne productie middelen van tegenwoordig dragen bij aan een stabiele kwaliteit. Deze Pinot Grigio Blush van Cielo krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse pinot grigio druif. De druiven worden soft pressed en de vergisting vindt koud plaats om de fruitige aroma's te behouden.