Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso

Alcoholpercentage: 14,5%
Druif: Aglianico, Malvasia Nera, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo, Susumaniello
Jaar: 2021
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnhuis: Cignomoro
€ 27,30

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso"

Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso heeft een diep donkerpaarse kleur. In de neus heeft de 6 Anime tonen van rijp fruit, zoals bramen en zwarte bessen, met een vleugje geroosterd eikenhout. In de mond heeft een grote concentratie van fruit, chocola en pruimen, met delicate, zachte tannines. Deze blend van Cignomoro heeft een complexe, verfijnde structuur met mooie tannines.
Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso heeft gedurende ongeveer 8 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter. De naam 6 Anime Puglia Rosso verwijst naar de 6 druiven die voor deze wijn gebruikt worden; Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia, Aglianico, Susumaniello en Malvasia Nera. Met deze moderne, evenwichtige en volle wijn wil Cignomoro het wijnbouwpotentieel van Puglia te laten zien.
6 Anime Puglia Rosso gaat uitstekend samen met gestoofd en gebraden vlees, fijn wild en belegen kaas. Daarnaast is hij ook heerlijk om op de bank te drinken.
Cignomoro is een klein maar modern familiebedrijf, gelegen in Taranto, in het hart van Puglia. Cignomoro wordt gerund door Ciro Matichecchia en Hugo Carlos Rojo de Castro, oenoloog en echtgenoot van zijn neef. Tot de jaren negentig verkocht Cignomoro alleen wijn in bulk of aan de coöperatie. Pas toen de nieuwe generatie in 2001 de wijnmakerij overnam, begon het bedrijf geleidelijk aan de productie van flessen. Met als doel op traditionele wijze zeer typische streekwijnen te produceren. Bij CignoMoro werkt men het liefst met inheemse druivensoorten zoals Negroamaro, Primitivo, Malvasia, Susumaniello, Nero di Troia en Aglianico om zo wijnen te produceren die representatief zijn voor de regio. Het streven is om de tradities van het wijn maken te behouden en om constant de kwaliteit van de wijnen te blijven verbeteren. Hugo en Ciro slagen er in om volle, zachte en smakelijke wijnen te presenteren zonder modieuze attitudes. Natuurlijke en toch eigentijdse wijnen. De wijnen worden met de maximale zorg en met zeer veel respect voor de natuur geproduceerd. Er wordt dan ook niet of nauwelijks met bestrijdingsmiddelen gewerkt. De Cignomoro 6 Anime Puglia Rosso is in Puglia zelf de best gewaardeerde wijn van Cignomoro.