Cignomoro Pepe Nero Primitivo Salento

Alcoholpercentage: 14%
Druif: Primitivo
Jaar: 2021
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnhuis: Cignomoro
€ 11,35

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Cignomoro Pepe Nero Primitivo Salento"

Cignomoro Pepe Nero Primitivo Salento heeft een diepe robijnrode kleur. In de neus zijn aroma’s van zongedroogd fruit en krenten duidelijk aanwezig. In mond is de eerste aanzet zwoel, met kruidige tonen en iets van tabak. In de lange afdronk is ook de korte houtrijping waar te nemen. Een gedeelte van de druiven voor deze Pepe Nero Primitivo Salento heeft gedurende 3 tot 4 maanden gerijpt in houten vaten.

Deze Pepe Nero Primitivo Salento van Cignomoro gaat uitstekend samen met onder andere vleesgerechten en stevige pasta’s.

Cignomoro is een klein maar modern familiebedrijf, gelegen in Taranto, in het hart van Puglia. Cignomoro wordt gerund door Ciro Matichecchia en Hugo Carlos Rojo de Castro, oenoloog en echtgenoot van zijn neef. Tot de jaren negentig verkocht Cignomoro alleen wijn in bulk of aan de coöperatie. Pas toen de nieuwe generatie in 2001 de wijnmakerij overnam, begon het bedrijf geleidelijk aan de productie van flessen. Met als doel op traditionele wijze zeer typische streekwijnen te produceren. Bij CignoMoro werkt men het liefst met inheemse druivensoorten zoals Negroamaro, Primitivo, Malvasia, Susumaniello, Nero di Troia en Aglianico om zo wijnen te produceren die representatief zijn voor de regio. Het streven is om de tradities van het wijn maken te behouden en om constant de kwaliteit van de wijnen te blijven verbeteren. Hugo en Ciro slagen er in om volle, zachte en smakelijke wijnen te presenteren zonder modieuze attitudes. Natuurlijke en toch eigentijdse wijnen. De wijnen worden met de maximale zorg en met zeer veel respect voor de natuur geproduceerd. Er wordt dan ook niet of nauwelijks met bestrijdingsmiddelen gewerkt. De Pepe Nero Primitivo Salento is een van de populairste wijnen van Cignomoro.