Flor de La Mar Barrel Aged Chardonnay Branco

NIEUW
Alcoholpercentage: 13,5%
Druif: Chardonnay
Jaar: 2022
Land: Portugal
Streek: Setúbal
Wijnhuis: Casa Ermelinda Freitas
€ 7,29

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Flor de La Mar Barrel Aged Chardonnay Branco"

Casa Ermelinda Freitas Flor de La Mar Barrel Aged Chardonnay Branco is een op hout gerijpte Chardonnay uit het zuiden van Portugal. Het is een indrukwekkend voorbeeld van waarom wijnhuis Casa Ermelinda Freitas, dat talloze internationale prijzen heeft gewonnen, qua prijs-prestatieverhouding moeilijk te verslaan is. De Casa Ermelinda Freitas Flor de la Mar Chardonnay Barrel Aged is simpelweg een succesvolle witte wijn voor een ongelooflijk betaalbare prijs.

De wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. In de neus heeft deze Barrel Aged Chardonnay tropische geuren, met tonen van honing en kruiden. Deze tonen komen terug in de smaak, die droog, fris en elegant is. De afdronk is zacht, lang en aromatisch. De wijn heeft gedurende 4 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van verschillende groottes. 

Casa Ermelinda Freitas Flor de la Mar Barrel Aged Chardonnay gaat goed samen met verse zeevruchten en gerechten met zalm.

Het wijnhuis Casa Ermelinda Freitas werd in 1920 opgericht door Leonilde Freitas, voortgezet door zijn kleindochter, Germana Freitas, en later door zijn achterkleindochter, Ermelinda Freitas, aan wie Casa Ermelinda Freitas zijn naam te danken heeft. Na de vroegtijdige dood van haar man, Manuel João de Freitas, bleef Ermelinda Freitas het bedrijf leiden met haar enige dochter, Leonor Freitas, die de leiding overnam en de traditie consolideerde om het bedrijf door vrouwen te laten leiden.