Geografico PavoNero Primitivo di Manduria

Alcoholpercentage: 14,5%
Druif: Primitivo
Jaar: 2019
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnhuis: Geografico
€ 9,95

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Geografico PavoNero Primitivo di Manduria"

PavoNero Primitivo di Manduria van Geografico is een kwalitatief uitstekende primitivo, afkomstig uit de gemeente Manduria in Puglia, Italië. De PavoNero heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus heeft de wijn een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. De wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt in in grote eikenhouten vaten. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria! PavoNero Primitivo di Manduria past uitstekend bij gebraden vlees, wildstoofschotels en vleessauzen.

PavoNero Primitivo di Manduria wordt gemaakt door het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’, eigendom van de familie Piccini. Geografico is van oorsprong een coöperatie, opgericht in 1961. De familie Piccini streeft nog steeds de waarden van de oprichters na: plezierige en voor de regio kenmerkende wijnen maken.

Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze bij het inrichten van de wijngaard en het wijngaardbeheer. Een deskundig team van wijnmakers maakt vervolgens de wijn. Geografico maakt eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn. De PavoNero Primitivo di Manduria is hier een goed voorbeeld van.