Marco Porello Langhe Favorita

Alcoholpercentage: 13%
Druif: Favorita (Vermentino)
Jaar: 2020
Land: Italië
Streek: Piemonte
Wijnhuis: Marco Porello
€ 9,95

Direct beschikbaar, levertijd 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Marco Porello Langhe Favorita"

Marco Porello Langhe Favorita heeft een citroengele kleur. In de neus citrus, peer en perzik met een bloemige toets. Deze Favorita van Marco Porello is een lichte en fruitige wijn met een goede zuurgraad, veel citrus en een ziltige mineraliteit. Marco Porello Langhe Favorita is heerlijk om te drinken bij een zomerse salade, bij kokkels en mosselen. Daarnaast vormt deze wijn uit Langhe ook een goede combinatie met verse geitenkaas.

Favorita is een lokale druif, die identiek is aan de Vermentino. De druiven voro deze Langhe favorita van Marco Porello zijn afkomstig van de wijngaarden rondom de gemeentes Vezza d'Alba en Canale in Piemonte. De bodem is hier zanderig en kalkrijk. De druiven worden met de hand geplukt. De druiven worden vervolgens zacht gekneusd en ondergaan een korte schilweking. Daarna vindt de alcoholische gisting in RVS tanks plaats, op een gecontroleerde temperatuur van 20 graden. Na de gisting blijft de wijn nog even rijpen op de droesem ('sur lie'). Dit verzacht de wijn en geeft de wijn extra structuur mee.

Deze Favorita wordt gemaakt door het wijnhuis Marco Porello. De steile wijngaarden van dit wijnhuis liggen in het hart van de Langhe. Daar maakt Marco een zeer breed scala aan wijnen, van Moscato tot Nebbiolo, en van Barbera tot Arneis. Een kleine wijngaard met de Favorita, waar deze witte wijn van gemaakt wordt. Marco Porello maakt stuk voor stuk wijnen die de diversiteit van Piemonte typeren en zeer representatief zijn voor wat het gebied te bieden heeft.