Masseria Pietrosa Negroamaro

- +

Masseria Pietrosa Negroamaro heeft een intens aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Deze wijn is een allemansvriend en gaat niet vervelen.


Masseria Pietrosa in Puglia is gelegen in San Marzano en werd in 1962 opgericht. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typerend voor het terroir. De uitmonstering van de wijnen is zeer stijlvol.

De wijngaarden zijn gelegen in San Marzano, Salento, Puglia en bevinden zich ongeveer 100 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit klei. De oogst vindt eind september plaats en geschiedt volledig met de hand. Temperatuur gecontroleerde schilinweking, waarna de fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten.

De wijn heeft een intens aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Deze negroamaro is een allemansvriend en gaat niet vervelen.

 

Masseria pietrosa Negroamaro past goed bij voorgerechten met vlees, wit vlees en gevogelte, rood vlees, stoofgerechten en kazen.