Pedro Escudero Bestia Parda Verdejo

Alcoholpercentage: 12%
Druif: Verdejo
Jaar: 2019
Land: Spanje
Streek: Rueda
Wijnhuis: Bodegas Pedro Escudero
€ 22,95

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Pedro Escudero Bestia Parda Verdejo"

Bestia Parda is een houtgerijpte verdejo van Bodegas Pedro Escudero. De Bestia Parda heeft een goudgele kleur. In de neus sinaasappelschil, meloen en tropisch fruit zoals ananas. De smaak is grensverleggend, met goed gedoseerd houtgebruik en gestructureerde zuren. Het tropische fruit en de sinaasappelschil uit de geur zijn ook in de smaak waar te nemen, samen met amandel en vanille.

De druiven voor deze Bestia Parda zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van de familie in de Pago de Fuente Elvira in La Seca, gelegen op het perceel van "El Cuadro". De wijnstokken zijn 60 jaar oud en de bodem bestaat uit rotsen en een onderlaag van klei. De verdejo druiven voor deze Bestia Parda worden met de hand geselecteerd. De wijn heeft gedurende 7-8 maanden gerijpt in 100% Frans eiken vaten van 250 en 450 liter. Voordat de wijn op de markt wordt gebracht rust de wijn nog een bepaalde tijd (6 tot 8 maanden) in de fles.

Bodegas Pedro Escudero Bestia Parda is lekker bij bijvoorbeeld coquilles met een beurre noisette.

Bestia Parda Verdejo wordt gemaakt door Bodegas Pedro Escudero. De familie Escudero bezit 32 hectare aan wijngaarden in een rotsachtig gedeelte van de appellation, ideaal voor het verbouwen van de verdejo-druif. Het is een moderne bodega, gevestigd in het hart van de DO Rueda, in het stadje La Seca. Na enige generaties druiven te hebben verbouwd, besloot de familie Escudero voor zichzelf te beginnen. Er werd een winery gebouwd die kan opereren met het grootste respect voor de omgeving. De Bestia Parda Verdejo is hun absolute topwijn.