Pfaffl Zweigelt Vom Haus

Pfaffl Zweigelt Vom Haus

- +
Zweigelt Vom Haus van Weingut Pfaffl heeft een donkere, paarsrode kleur. In de neus heeft deze zweigelt veel fruit met een minerale ondertoon. In de mond is de wijn fruitig, rond en zacht, met een behoorlijke lengte. Pfaffl Zweigelt Vom Haus past uitstekend bij pasta, wit vlees, rood vlees en kazen. In de zomerperiode is deze wijn licht gekoeld ook heerlijk!

Roman Josef Pfaffl en zijn zus Heidi runnen het familie domein dat hun ouders meer dan 30 jaar geleden zijn gestart. De ouders helpen ook nog steeds mee. Heidi neemt de administratie en marketing voor haar rekening, terwijl Roman Josef in de wijngaard werkt en de wijn maakt. Als wijnmaker sleepte Roman niet alleen veel prijzen in de wacht voor zijn wijnen, maar het huis werd ook al meermaals benoemd tot het beste van Oostenrijk en hijzelf werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van het land. In januari 2017 ontvingen zij het zeer prestigieuze “European Winery of the Year 2016”.Een hele eer voor hun. Pfaffl is gecertificeerd als duurzame onderneming. De stroom wordt bijvoorbeeld zelf opgewekt. De kelder is voorzien van de modernste uitrusting met een uitstekende klimaatbeheersing. Kosten noch moeite worden gespaard om van de beste druiven de lekkerste wijn te maken.

Voor Oostenrijkse begrippen is Pfaffl een wijnhuis van formaat. Zij bezitten ruim 110ha wijngaarden op nog geen half uur rijden van Wenen. De meeste wijngaarden liggen in de appellatie Niederösterreich, waar de meeste kwaliteitswijnen vandaan komen. Een klein deel ligt in de appellatie Wien. De percelen zijn erg versnipperd en liggen in wel 10 verschillende dorpen. daardoor kan er gebruik gemaakt worden van een enorme variatie aan bodemsoorten om verschillende wijnen te maken.