Valdelagunde Cuvée Especial Verdejo

ACTIE T/M 16 JUNI
Alcoholpercentage: 13%
Druif: Verdejo
Jaar: 2022
Land: Spanje
Streek: Rueda
Wijnhuis: Bodegas Pedro Escudero
€ 8,45
€ 7,95
U bespaart 5.92%

Beschikbaar, levertijd: 1-3 werkdagen

Gratis bezorgd vanaf 12 flessen

Advies op maat

Productinformatie "Valdelagunde Cuvée Especial Verdejo"

Finca Valdelagunde Cuvée Especial Verdejo is strogeel van kleur en heeft uitgesproken aroma's van abrikoos, perzik en ananas in de neus, in combinatie met de voor verdejo typische kruidachtige geur. In de mond is de wijn vol en rond, rijk en complex, met een klein zoetje en een erg lange afdronk.

De oogst van de druiven voor de Cuvée Especial Verdejo van de Finca Valdelagunde vindt machinaal plaats, in de koelte van de nacht, met inert gas (stikstof) over de verdejo-druiven om geen zuurstof toe te laten.

Een deel van het druivensap van deze verdejo wordt vergist op vaten van Frans en Amerikaans eiken, een deel wordt vergist bij gecontroleerde, lage temperatuur op tanks van RVS en van een deel wordt de vergisting voortijdig gestopt, waardoor de wijn een miniem spoortje zoet heeft.

De wijnen van Finca Valdelagunde worden gemaakt door Bodegas Pedro Escudero. Een finca is een grondstuk (groot of klein), al dan niet bebouwd. Finca Valdelagunde staat dan ook voor het perceel waar de druiven van deze verdejo afkomstig van zijn. Bodegas Pedro Escudero is een moderne bodega, gevestigd in het hart van de DO Rueda, in het stadje La Seca. Na enige generaties druiven (voornamelijk verdejo) te hebben verbouwd, besloot de familie Escudero voor zichzelf te beginnen. Er werd een winery gebouwd die kan opereren met het grootste respect voor de omgeving. De familie Escudero bezit 32 hectare wijngaard in een rotsachtig gedeelte Fuente Elvira Weinbergs in de buurt van het dorp La Seca. De omstandigheden zijn ideaal voor het verbouwen van de verdejo-druif. Bodegas Pedro Escudero hecht veel belang aan de zorg in de wijngaard. De Bodega beschikt over de meest moderne technische apparatuur kelder, op de zeer goede kwaliteit van de wijnen. Men werkt zo veel mogelijk biologisch en het is de bedoeling om uiteindelijk volledig biologisch te gaan werken.